Recept: Domácí piškoty bezlepkové
75 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal koupit on-line
2 vejce
25 g bramborového škrobu
75 g cukru moučka (vč. vanilkového)
2-3 polévkové lžíce vlažné vody
1/3 prášku do pečiva (přibližně 4 g)
volitelně můžeme ochutit citr. kůrou
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Nejprve oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky, cukr a vodu vyšleháme do pěny. NOMIX, bramborový škrob a kypřící prášek důkladně promícháme a vmícháme do ušlehaných žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do těsta.
Piškoty můžeme tvoři malou moka lžičkou na pečící papír nebo těsto můžeme naplnit do trezírovacího sáčku s velkou špičkou. Takto můžeme klidně tvořit i podlouhlejší tvary (když se nám to hodí). Jde to jak po másle a za pár minut máme dva plechy piškotů. Pečeme při 170°C asi 10-13 min.
Pokud nám jde pouze o to vytvořit si "materiál " např. pro punčové kuličky, těsto normálně vylijeme na pečný papír a upečeme v tenčí vrstvě nebo ho odpečeme ve vysypané formě. Dobu pečení přizpůsobíme. Upečené "korpusy " necháme pár dní stárnout a rozemeleme. S drobečky můžeme pracovat jako s "lepkovými" a použít svou oblíbenou recepturu.
Přidat komentář