Recept: Jáhlové "koblížky"

Jáhlové "koblížky"
Z jáhel je možné připravit spoustu pokrmů. Mezi méně obvyklé, zato chutné alternativy můžeme zařadit následující jáhlové koblížky. Recept obsahuje variantu s tvarohem i bez tvarohu. Obě varianty jsou bezlepkové a bez přidané sóji
Suroviny: 

200 g směsi na jáhlové těsto Nominal koupit on-line

200 ml mléka

200 g měkkého tvarohu

2 vejce

Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme několik minut odležet (postupně houstne). Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a smažíme ponořené v rozpáleném tuku asi 4–5 minut, dokud nedocílíme požadované barvy.

Reklama

Posypeme vanilkou ochuceným moučkovým cukrem. Podáváme se šlehaným oslazeným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem.

Jáhlové "koblížky"
Jáhlové "koblížky"

Varianta bez tvarohu

Alternativně můžeme připravit variantu bez použití tvarohu. V takovém případě budou ingredience následující:

  • 200 g směsi na jáhlové těsto Nominal
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce

Postup je stejný, jako v případě varianty s tvarohem. Přejeme dobrou chuť!

Komentáře

Obrázek uživatele Soňa

výborné jsou i jáhlové noky - uvařit jáhly, přidat asi 10 lžic pohankové krupice, zamíchat, lžící vytvarovat noky a podávat buď na sldko nebo jako příloha například k zelí, masu :-)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist