Recept: Jáhlové "koblížky"
Z jáhel je možné připravit spoustu pokrmů. Mezi méně obvyklé, zato chutné alternativy můžeme zařadit následující jáhlové koblížky. Recept obsahuje variantu s tvarohem i bez tvarohu. Obě varianty jsou bezlepkové a bez přidané sóji
30.7.2013 Sylva Kurečková Komentáře (1)
Suroviny:
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme několik minut odležet (postupně houstne). Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a smažíme ponořené v rozpáleném tuku asi 4–5 minut, dokud nedocílíme požadované barvy.
Reklama
Posypeme vanilkou ochuceným moučkovým cukrem. Podáváme se šlehaným oslazeným tvarohem, marmeládou nebo čerstvým ovocem.
Varianta bez tvarohu
Alternativně můžeme připravit variantu bez použití tvarohu. V takovém případě budou ingredience následující:
- 200 g směsi na jáhlové těsto Nominal
- 250 ml mléka
- 1 vejce
Postup je stejný, jako v případě varianty s tvarohem. Přejeme dobrou chuť!
Reklama
Komentáře
Re: Jáhlové "koblížky"
výborné jsou i jáhlové noky - uvařit jáhly, přidat asi 10 lžic pohankové krupice, zamíchat, lžící vytvarovat noky a podávat buď na sldko nebo jako příloha například k zelí, masu :-)
Přidat komentář