Recept: Kapr na bylinkovém másle v alobalu
Kapr nemusí být nutně pouze výsada Vánoc. Pokud vám tato ryba chutná, je možné si jej připravit kdykoli během roku, třeba v následující alternativě, tedy na bylinkovém másle a v alobalu
11.2.2013 Eva Dojčarová Komentáře (0)
Suroviny:
4 kousky kapra
sůl
citrónová šťáva
50 g másla
citronová kůra
tymián
koriandr
5-6 stroužků česneku
Skleněnou zapékací misku vyložíme alobalem přes okraj, abychom mohli rybu pak dobře zabalit a nevytékala nám z něho šťáva. Na alobal vložíme kousky kapra, které dobře posolíme a pokapeme citronovou šťávu.
Mezitím si smícháme máslo, citronovou kůru, česnek, tymián, koriandr (vše dle vaší chuti, s tymiánem není třeba šetřit) a vzniklou pastou pak potíráme kousky kapra. Nahoru pak ještě můžeme posypat tymiánem.
Reklama
Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě při cca 180 °C. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Reklama
Přidat komentář