Recept: Kávová roláda bezlepková

Kávová roláda
Lehký bezlepkový dezert, který můžeme podávat při slavnostnějších příležitostech. V létě je skvělý doplněný čerstvým ovocem, jako jsou maliny nebo jahody
Suroviny: 

4 vejce

5 lžic cukru

4 lžíce bezlepkové mouky

1/2 lžíce oleje

1/2 lžičky prášku do pečiva

2 lžičky instatní kávy

1 kelímek smetany na šlehání

1 vanička tvarohu

Nejdříve si přichystáme plech, který vyložíme papírem na pečení, který ještě pomastíme olejem a lehce vysypeme bezlepkovou moukou. Troubu předehřejeme na 200°C. Půl lžíce oleje smícháme se dvěma lžičkami rozpustné kávy, dokud se káva nerozpustí.

Reklama

V míse pak vyšleháme žloutky s cukrem do bílé nadýchané pěny, za stálého šlehání zlehka přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kašičku z oleje a kávy. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto lehce rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme 7-9 min. Těsto nesmíme péci moc dlouho, aby se nevysušilo. Když na upečený plát jemně zatlačíme prstem musí lehce pružit. Ještě teplou roládu hned stáhneme z pečícího papíru na čistou utěrku, podélně zarolujeme a necháme vychadnout.

Kávová roláda
Kávová roláda

Mezitím si připravíme náplň. Smetanu na šlehání vyšleháme s trochou cukru do tuha. Poté smícháme s tvarohem. Náplň si můžeme přisladit nebo ochutit dle vlastní chuti a fantazie. Vychladlou roládu potřeme náplní, stočíme a necháme v lednici chladit alespoň dvě hodiny. Lépe déle.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist