Recept: Krémová hrachová polévka

Krémová hrachová polévka
Na klasickou hrachovou polévku bychom určitě neměli zapomínat. Ve spoustě rodin jí patří čestné místo na štědrovečerním stole, ale udělat si ji můžete kdykoliv během roku
Suroviny: 

250 g předem uvařeného hrachu koupit on-line

1 l drůbežího vývaru (lze i zeleninový)

1 větší cibule

řepkový olej

1 lžíce másla (lze vynechat)

1-2 stroužky česneku

sušená majoránka

2 lžíce smetany (lze i rostlinné)

sůl

čerstvě mletý pepř

50 g anglické slaniny

150 g starého chleba (lze i bezlepkový)

Na oleji opečeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme uvařený hrách, zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Povaříme 10 minut. Mezitím si na sucho na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Starý chléb (i bezlepkový) nakrájíme na kostečky a necháme na pánvi, kde se opékala slanina, lehce zezlátnout.

Reklama

Uvařenou polévku rozmixujeme do hladka mixérem, přidáme najemno utřený česnek, zjemníme smetanou a máslem, opepříme a dochutíme majoránkou. Servírujeme se slaninou a chlebovými krutony.

Krémová hrachová polévka
Krémová hrachová polévka

Tip na závěr

Hrách namočte přes noc a následně vařte v tlakovém hrnci, trvá to zhruba 25 minut (podle druhu hrachu a délky namáčení). Slaninu lze bez problémů vynechat.

Vyzkoušet můžete také další dietní polévky.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist