Recept: Letní rajčatová polévka
750 g zralých rajčat
3 jarní cibulky bez natě
1 l vody
kukuřičné mušličky 4 hrsti
Sůl
Oregano
Čtyřbarevný pepř
Bazalka
Kávová lžička petrželového pesta (či petrželová nať na vyvaření)
Polévková lžíce kvalitního za studena lisovaného oleje dle chuti
Rajčata krátce povaříme a poté oloupeme. Najkrájíme na větší kousky, cibuli na kolečka. Dáme do hrnce, přilijeme 1 l vody, osolíme, přidáme koření, petrželové pesto a vaříme pod poklicí na mírném plameni 15 minut.
Přisypeme mušličky a vaříme zakryté 10 minut. Pokud jsou mušličky ještě tvrdé, odstavíme a pod poklicí necháme dojít. Na závěr přidáme lžíci oleje. Můžeme ochutit čerstvou nasekanou bazalkou.
Ti, kteří mohou mléko si mohou do polévky nasypat na hrubo strouhaný parmezán.
Přidat komentář