Recept: Makronky
Makronky se postupně dostávají na výsluní jako luxusní zákusek, který si můžete od cukrářů dopřát v rozličných barvách. Jsou jednoduché, křehké a budou se Vám rozplývat na jazyku. V našem receptu bez barviv
11.12.2012 Soňa Škeřík Komentáře (0)
Suroviny:
2 bílky
1 lžička citronové šťávy
150 g cukru
160 g mletých mandlí nebo jemně mletých pistácií
Bílky, citrónovou šťávu a cukr ušleháme do velice tuhého sněhu. Rychle to něj zamícháme mandle. Plech na pečení vyložte pečícím papírem a pomocí dvou lžiček vytvořte ze sněhové hmoty kopečky.
Reklama
Nechce je zasychat do druhého dne. Druhý den zahřejte troubu na 170 °C (horkovzdušnou na 150 °C) a pečeme asi 40 minut v pootevřené troubě.
Reklama
Přidat komentář