Recept: Pečené kuře na mrkvi a tymiánu

Pečené kuře na mrkvi a tymiánu
Pečené kuře patří v mnoha domácnostech k oblíbenému jídlu. Zkuste jej doplnit lahodnou sladkou mrkví a tymiánem a rázem dostanete voňavou lahůdku
Suroviny: 

1 kuře (ideálně z volného chovu nebo domácí)

6 velkých mrkví

4 velké cibule

4 stroužky česneku

svazek čerstvého tymiánu + 1-2 lžičky sušeného

řepkový olej

sůl

čerstvě mletý čtyřbarevný pepř

Kuře omyjeme, očistíme, osolíme. V misce smícháme nasekaný čerstvý tymián se sušeným a několika lžícemi oleje a potřeme jím celé kuře i zevnitř. Lepší chuti dosáhneme pokud kuře poklademe ještě kousky másla.

Reklama

Kuře dáme do pekáčku a pečeme 45min. Během pečení podléváme výpekem. Mezitím si nakrájíme mrkve na delší klínky, cibuli na měsíčky a česnek na jemné plátky. Vše spolu smícháme, lehce osolíme, opepříme a zakapeme olejem, aby byla zelenina jen lehce obalená a leskla se.

Pečené kuře na mrkvi a tymiánu
Pečené kuře na mrkvi a tymiánu

Přidáme do pekáčku ke kuřeti (i dovnitř) a dopečeme, dokud kuře není zlatavé a zelenina měkká. Podáváme s bramborovou kaší nebo kuskusem.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist