Recept: Pečené kuře na mrkvi a tymiánu
1 kuře (ideálně z volného chovu nebo domácí)
6 velkých mrkví
4 velké cibule
4 stroužky česneku
svazek čerstvého tymiánu + 1-2 lžičky sušeného
řepkový olej
sůl
čerstvě mletý čtyřbarevný pepř
Kuře omyjeme, očistíme, osolíme. V misce smícháme nasekaný čerstvý tymián se sušeným a několika lžícemi oleje a potřeme jím celé kuře i zevnitř. Lepší chuti dosáhneme pokud kuře poklademe ještě kousky másla.
Kuře dáme do pekáčku a pečeme 45min. Během pečení podléváme výpekem. Mezitím si nakrájíme mrkve na delší klínky, cibuli na měsíčky a česnek na jemné plátky. Vše spolu smícháme, lehce osolíme, opepříme a zakapeme olejem, aby byla zelenina jen lehce obalená a leskla se.
Pečené kuře na mrkvi a tymiánu
Přidáme do pekáčku ke kuřeti (i dovnitř) a dopečeme, dokud kuře není zlatavé a zelenina měkká. Podáváme s bramborovou kaší nebo kuskusem.
Přidat komentář