Recept: Plněné lilky hovězím sekaným masem
Jedním z oblíbených a rozšířených receptů jsou plněné lilky. Použijeme hovězí sekanou, koření a pesto ze zelených oliv
25.10.2012 Soňa Škeřík Komentáře (3)
Suroviny:
1 velký lilek (případně dva)
hovězí mleté maso výběrové
mrkev
oregano
bazalka
pesto ze zelených oliv
solamyl
Lilky omyjeme a podélně rozkrojíme, vezmeme lžíci a vydlabeme měkký vnitřek, ten nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy, přidáme maso, na hrubou nastrouhanou mrkev, bazalku, oregano a pesto z oliv, zamícháme a zahustíme solamylem a vodou (nahrazuje nám vejce), hmota by neměla být příliš tekutá.
Reklama
Lilky naplníme hmotou a položíme do remosky do které jsme dali trochu oleje a podlijeme je vodou, aby se nepřipekly.
Reklama
Komentáře
Záměna hovězí sekané za vepřovou
Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné zaměnit hovězí sekané maso za vepřové a případně jak to ovlivní výsledek, zda to někdo zkoušel. Děkuji.
RE: Záměna hovězí sekané za vepřovou
Dobrý den, hovězí maso samozřejmě zaměnit můžete. V obchodech je ale vepřové mleté maso většinou tučné. Výběrové hovězí mleté maso obsahuje méně tuku a má výraznější chuť. Pokud se tedy rozhodnete nahradit hovězí maso vepřovým, doporučuji si nechat namlet přímo u řezníka například kýtu, která je libová. Jinak Vám bude tuk při pečení z lilku vytékat.
RE: Záměna hovězí sekané za vepřovou
děkuji za vyčerpávající odpověď
Přidat komentář