Recept: Plněné lilky hovězím sekaným masem

Plněné lilky hovězím sekaným masem
Jedním z oblíbených a rozšířených receptů jsou plněné lilky. Použijeme hovězí sekanou, koření a pesto ze zelených oliv
Suroviny: 

1 velký lilek (případně dva)

hovězí mleté maso výběrové

mrkev

oregano

bazalka

pesto ze zelených oliv

solamyl

Lilky omyjeme a podélně rozkrojíme, vezmeme lžíci a vydlabeme měkký vnitřek, ten nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy, přidáme maso, na hrubou nastrouhanou mrkev, bazalku, oregano a pesto z oliv, zamícháme a zahustíme solamylem a vodou (nahrazuje nám vejce), hmota by neměla být příliš tekutá.

Reklama

Lilky naplníme hmotou a položíme do remosky do které jsme dali trochu oleje a podlijeme je vodou, aby se nepřipekly.

Komentáře

Obrázek uživatele Petra

Chtěla bych se zeptat, jestli by bylo možné zaměnit hovězí sekané maso za vepřové a případně jak to ovlivní výsledek, zda to někdo zkoušel. Děkuji.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík

Dobrý den, hovězí maso samozřejmě zaměnit můžete. V obchodech je ale vepřové mleté maso většinou tučné. Výběrové hovězí mleté maso obsahuje méně tuku a má výraznější chuť. Pokud se tedy rozhodnete nahradit hovězí maso vepřovým, doporučuji si nechat namlet přímo u řezníka například kýtu, která je libová. Jinak Vám bude tuk při pečení z lilku vytékat.

Obrázek uživatele Petra

děkuji za vyčerpávající odpověď

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist