Recept: Rajčato-papriková omáčka s hovězími kuličkami

Rajčato-papriková omáčka
Toto jídlo je u nás doma velmi oblíbené a ráda se o recept podělím. Doporučuji použít domácí zeleninu, a pokud to je možné, i domácí kečup. Díky tomu pak není potřeba dochucovat cukrem
Suroviny: 

200 - 400 g hovězího mletého masa

1 vejce

sůl

pepř

česnek

majoránka

1 velká cibule

1 lžička oleje

300 g domácích rajčat

300 g domácích paprik (můžou být bílé i zelené)

kečup (dle potřeby)

Nejprve si připravíme maso. Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme vajíčko, česnek a majoránku. Promícháme, aby chuť  byla všude souměrná, a utvoříme kuličky, či šišky.

Reklama

Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibulku a přidáme maso. Až bude maso trošku opečené, přidáme nakrájenou zeleninu a budeme dusit. Zelenina pustí hodně šťávy, tak není nutné podlívat. Přesto je možné trošku vody přidat. Až bude zelenina měkká (až rozvařená), vyndáme maso na talíř a zeleninu propasírujeme přes cedítko do druhého hrnce. Nakonec dochutíme kečupem a solí a ještě chvíli povaříme.

Obrázek uživatele Nikola Spálenková
Nikola Spálenková
Studentka oboru Nutriční terapeut na VOZŠ v Brně
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist