Recept: Rajčato-papriková omáčka s hovězími kuličkami
200 - 400 g hovězího mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
česnek
majoránka
1 velká cibule
1 lžička oleje
300 g domácích rajčat
300 g domácích paprik (můžou být bílé i zelené)
kečup (dle potřeby)
Nejprve si připravíme maso. Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme vajíčko, česnek a majoránku. Promícháme, aby chuť byla všude souměrná, a utvoříme kuličky, či šišky.
Ve větším hrnci na oleji osmahneme cibulku a přidáme maso. Až bude maso trošku opečené, přidáme nakrájenou zeleninu a budeme dusit. Zelenina pustí hodně šťávy, tak není nutné podlívat. Přesto je možné trošku vody přidat. Až bude zelenina měkká (až rozvařená), vyndáme maso na talíř a zeleninu propasírujeme přes cedítko do druhého hrnce. Nakonec dochutíme kečupem a solí a ještě chvíli povaříme.
Přidat komentář