Recept: Sladké makové bulky bezlepkové
100 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal koupit on-line
80 ml mléka
15 g tuku
15 g cukru
4 g čerstvého droždí
špetka soli
mák
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Připravíme si suroviny na plánovanou dávku těsta, mléko vlažné, tuk rozehřátý. Můžeme si pro urychlení kynutí připravit kvásek z trochy mléka, lžíce cukru a mouky a z droždí. Ten po vzejití přimícháme k ostatním surovinám.
Umíchané těsto necháme odležet asi 5 min. a hned zpracováváme. Těsto se dobře tvaruje s pomaštěnými dlaněmi. Tvoříme bulky nebo rohlíky. Podle teploty prostředí necháme kynout cca 50 min. např. v temperované troubě.
Sladké makové bulky bezlepkové
Po nakynutí mašlujeme rozšlehaným vejcem a sypeme celým mákem. Pečeme při 170 °C podle velikosti bulek asi 15 minut.
Přidat komentář