Recept: Vdolky bezlepkové

Vdolky bezlepkové
Připravte si bezlepkové vdolky s povidly a mletým mákem! Recept na tento oblíbený dezert je vyzkoušený v praxi a ingredience jsou upraveny tak, aby výsledný produkt neobsahoval lepek, mléko, sóju ani vaječný bílek
Suroviny: 

0,25 l vlažného mléka nebo vody

1 sáček sušených kvasnic

cukr

sůl

1 žloutek

bezlepková mouka Schär Mix B (množství dle potřeby)

1 najemno nastrouhaná vychlazená brambora

Všechny suroviny postupně smícháme. Vznikne nám těsto, se kterým můžeme bez problémů pracovat v rukách. Mokrýma rukama naformujeme jednotlivé vdolky a necháme je kynout na pečícím papíře, který jsme si nastříhali na čtverečky o velikosti přibližna 7×7 cm.

Reklama

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vdolej, který je položený na pečícím papíře, vezmeme i s ním a položíme jej papírem na pánev. Po chvíli chytneme papírek a podíváme se, jestli už je spodní strana dostatečně upečená. Pokud ano, vdolek otočíme a sloupneme papír z teď již vrchní strany.

Bezlepkové vdolky
Bezlepkové vdolky

Následně vdolky klademe na papírové ubrousky, pomocí kterých se odsaje přebytečný tuk. Na talíři servírujeme s povidly a mletým mákem.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist