Recept: Vdolky bezlepkové
0,25 l vlažného mléka nebo vody
1 sáček sušených kvasnic
cukr
sůl
1 žloutek
bezlepková mouka Schär Mix B (množství dle potřeby)
1 najemno nastrouhaná vychlazená brambora
Všechny suroviny postupně smícháme. Vznikne nám těsto, se kterým můžeme bez problémů pracovat v rukách. Mokrýma rukama naformujeme jednotlivé vdolky a necháme je kynout na pečícím papíře, který jsme si nastříhali na čtverečky o velikosti přibližna 7×7 cm.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vdolej, který je položený na pečícím papíře, vezmeme i s ním a položíme jej papírem na pánev. Po chvíli chytneme papírek a podíváme se, jestli už je spodní strana dostatečně upečená. Pokud ano, vdolek otočíme a sloupneme papír z teď již vrchní strany.
Následně vdolky klademe na papírové ubrousky, pomocí kterých se odsaje přebytečný tuk. Na talíři servírujeme s povidly a mletým mákem.
Přidat komentář