Recept: Velikonoční bezlepkový beránek
Tradiční dezert, který v mnoha domácnostech patří neodmyslitelně k oslavě velikonočních svátků. Připravili jsme pro vás recept na velikonočního beránka v bezlepkové podobě
11.3.2013 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
220 g bezlepkové mouky (Mantler, Jizerka)
4 větší vejce
90 g tmavého třtinového cukru
1 vanilkový cukr
110 ml rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
1 prášek do pečiva
špetka soli
V míse ušleháme žloutky s oběma cukry a špetkou soli. Postupně, za stálého šlehání, přidáváme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Reklama
Na závěr vmícháme citrónovou kůru a zlehka zapracujeme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme 40-50min při 175°C.
Velikonoční beránek bezlepkový
Upečeného beránka posypeme moučkovým cukrem.
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář