Recept: Zeleninový bujón

Zeleninový bujón
Recept na domácí zeleninový bujón. Příprava není nijak složitá a výsledek stojí za to
Suroviny: 

100 g petržele

100 g celeru

200 g mrkve

200 g kapusty

100 g kedlubny

100 g květáku

100 g cibule

50 g pórku

40 g petrželové a celerové natě

10 g česneku

200 g tuku

100 g soli

Zeleninu očistíme a umeleme ve strojku na maso. Osolíme a dusíme na tuku asi 30 minut.

Reklama

Potom plníme do sklenic a zalijeme tukem.

Pozn. Na 1 kg zeleniny potřebujeme 200 g tuku a 100 g soli.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist