Recept: Zimní zelný salát

Zelný salát
Skvělý vydatný zimní salát. Je plný vitamínů a vlákniny, báječně doplní dušené nebo pečené maso a samotný vydá i za plnohodnotnou lehkou večeři
Suroviny: 

1/2 hlávky menšího bílého zelí

2 mrkve

kousek celeru - cca 100 - 150 g (dle chuti, jak rádi máte jeho výraznou chuť)

2 menší červené cibule

1 polévková lžíce bílého neslazeného jogurtu

1 lžička kvalitní neochucené, nejlépe domácí majonézy (lze vynechat)

1 lžička vinného octa

1-2 lžičky extra panenského olivového oleje

sůl

čerstvě mletý pepř

Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Ze zelí odstraníme svrchní dva nebo tři listy, celer a cibuli oloupeme. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Zelí také nastrouháme nebo ho můžeme nasekat nožem na nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky.

Reklama

Všechnu zeleninu potom spolu promícháme v míse a trochu promačkáme, aby zelí lépe zkřehlo. Přidáme jogurt, majonézu, olivový olej, vinný ocet, sůl a pepř. Opět důkladně promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme.

Zimní zelný salát
Zimní zelný salát

Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a salát dáme do ledničky minimálně na dvě hodiny. Nejlepší chuť však salát má, pokud si jej připravíme den předem a má možnost se přes noc rozležet.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist