Recept: Velikonoční věnec bezlepkový
500 g směsi na chléb se sojovou vlákninou NOMINAL koupit on-line
100 ml bílého vína
370 ml vody
40 g sádla
1 svazek jarních cibulek
300 g uzeného ramínka (může být i více)
2 hrsti pokrájených bylinek (petrželka apod.)
20 g droždí
Cibulku nakrájíme, mírně ji osmažíme na sádle a na chvíli přidáme pokrájené bylinky a lehce opepříme. Těsto zaděláme ze směsi, vody, vína a droždí a přidáme vychladlou osmahnutou cibulku s bylinkami (a tukem). Do vymíchaného těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a ještě dobře promícháme.
Důkladně vymazanou formu naplníme těstem a necháme kynout pokud možno v teplejším prostředí (např. v temperované troubě asi 1 hodinu – záleží na podmínkách). Před pečením potřeme povrch věnce olivovým olejem. Pečeme 50–60 min. při teplotě 180 °C.
Doporučení
Stejné těsto můžeme upéct i v muffinových formičkách (doba pečení bude samozřejmě kratší).
Přidat komentář