Recept: Velikonoční věnec bezlepkový

Velikonoční věnec bezlepkový
Velikonoční stůl nebo třeba občerstvení na výletě jarní přírodou můžeme obohatit slaným koláčem s uzeným masem a jarními bylinkami, to vše v bezlepkovém provedení
Suroviny: 

500 g směsi na chléb se sojovou vlákninou NOMINAL koupit on-line

100 ml bílého vína

370 ml vody

40 g sádla

1 svazek jarních cibulek

300 g uzeného ramínka (může být i více)

2 hrsti pokrájených bylinek (petrželka apod.)

20 g droždí

Cibulku nakrájíme, mírně ji osmažíme na sádle a na chvíli přidáme pokrájené bylinky a lehce opepříme. Těsto zaděláme ze směsi, vody, vína a droždí a přidáme vychladlou osmahnutou cibulku s bylinkami (a tukem). Do vymíchaného těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a ještě dobře promícháme.

Reklama

Důkladně vymazanou formu naplníme těstem a necháme kynout pokud možno v teplejším prostředí (např. v temperované troubě asi 1 hodinu – záleží na podmínkách). Před pečením potřeme povrch věnce olivovým olejem. Pečeme 50–60 min. při teplotě 180 °C.

Velikonoční věnec
Velikonoční věnec

Doporučení

Stejné těsto můžeme upéct i v muffinových formičkách (doba pečení bude samozřejmě kratší).

Velikonoční věnec
Velikonoční věnec

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist