Recept: Bezlepkové pivní křupavé rohlíky

Bezlepkové pivní křupavé rohlíky
Pro gurmány a všeobecně všechny celiaky, kteří by si rádi připravili chutné a přitom nestandardní pečivo nejen pro přípravu dobrého pohoštění, jsme připravili recept na křupavé pivní rohlíky v bezlepkové podobě
Suroviny: 

3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)

1 vejce

2 lžíce vlažného mléka

1 lžička soli

1 hrnek bezlepkového piva Celia

3/4 kostky droždí

špetka cukru

velký panák oleje

kmín a hrubá sůl na posypání

Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia. Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva. Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme. Těsto necháme ještě 40 minut nakynout.

Reklama

Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout.

Bezlepkové pivní křupavé rohlíky
Bezlepkové pivní křupavé rohlíky

Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.

Rohlíky jsou křupavé a chuťově velmi dobré.

Tip: Vyzkoušejte také recept na bezlepkové loupáčky

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová
Bc. Veronika Šubrtová
Specialistka na sport a cestovní ruch
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist