Recept: Bezlepkové pivní křupavé rohlíky
3 a půl hrnku bezlepkové mouky Jizerky (lze namíchat s bezlepkovou moukou Mantler)
1 vejce
2 lžíce vlažného mléka
1 lžička soli
1 hrnek bezlepkového piva Celia
3/4 kostky droždí
špetka cukru
velký panák oleje
kmín a hrubá sůl na posypání
Připravíme si kvásek z droždí, mléka, špetky cukru a trošky piva Celia. Kvásek pak přidáme do mouky a smícháme se lžičkou soli a zbytkem piva. Přimícháme olej a samotný žloutek a důkladně prohněteme. Těsto necháme ještě 40 minut nakynout.
Po nakynutí těsto rozdělíme na 12 stejných bochánků, které ručně vytaháme do tvaru trojúhelníku. Z delší strany trojúhelník zabalíme a vytvarujeme rohlík. Rohlíky potřeme bílkem, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme na plechu ještě pár minut dokynout.
Bezlepkové pivní křupavé rohlíky
Vložíme do rozpálené trouby na 200°C a pečeme 7 minut.
Rohlíky jsou křupavé a chuťově velmi dobré.
Tip: Vyzkoušejte také recept na bezlepkové loupáčky
Přidat komentář