Recept: Semínkový bezlepkový chléb
520 g bezlepkové mouky (Schär, Jizerka)
300 ml vody
50 ml mléka
1 sáček sušeného droždí nebo 3/4 kostky čerstvého
3 lžíce olivového oleje (nebo jiného rostlinného oleje)
1 lžíce octa
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce drcených lněných semínek
1,5 lžičky kmínu
Vymažeme si formu na chleba. Do mísy dáme mouku, přidáme cukr, sůl a droždí. Zlehka všechno promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko, vodu, olej a ocet.
Na závěr vmícháme semínka a kmín. Těsto nalijeme do formy a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 185°C cca 25-30 minut. Zda je chleba propečený vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Tip na závěr
Povrch chleba můžete předtím než ho vložíte do trouby také posypat semínky nebo jen kmínem.
Přidat komentář