Recept: Domácí čokoládový koláč bezlepkový
125 g pohankové mouky
250 g změklého másla
50 g třninového cukru
110 g změklé tmavé čokolády
4 vejce
4 lžíce kakaa holandského typu
100 ml vody
V míse utřeme do pěny 110 g změklého másla, přidáme cukr, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, žloutky, 1,5 lžíce kakaa, mouku a na závěr shíh z bílků. Těsto zvolna (170°C) upečeme v koláčové formě. Upečený koláč necháme stydnout.
Mezitím si připravíme polevu. V hrnečku svaříme 100ml vody se zbylým kakaem a máslem. Přivedeme k varu a povaříme 5-7 minut. Necháme také chvíli vychladnout. Koláč, stále ve formě, několikrát propícháme špejlí nebo jehlou na pečení a potíráme polevou dokud se nevstřebá.
Domácí čokoládový koláč bezlepkový
Necháme úplně vystydnout a pak koláč vyklopíme z formy. Můžeme zdobit čerstvým ovocem a smetanou.
Přidat komentář