Recept: Domácí čokoládový koláč bezlepkový

Domácí čokoládový koláč bezlepkový
Rychle udělaný a hutný koláč je teď v létě skvělým doplňkem pro čerstvé maliny a smetanu. Dort je v bezlepkové podobě
Suroviny: 

125 g pohankové mouky

250 g změklého másla

50 g třninového cukru

110 g změklé tmavé čokolády

4 vejce

4 lžíce kakaa holandského typu

100 ml vody

V míse utřeme do pěny 110 g změklého másla, přidáme cukr, vmícháme rozpuštěnou čokoládu, žloutky, 1,5 lžíce kakaa, mouku a na závěr shíh z bílků. Těsto zvolna (170°C) upečeme v koláčové formě. Upečený koláč necháme stydnout.

Reklama

Mezitím si připravíme polevu. V hrnečku svaříme 100ml vody se zbylým kakaem a máslem. Přivedeme k varu a povaříme 5-7 minut. Necháme také chvíli vychladnout. Koláč, stále ve formě, několikrát propícháme špejlí nebo jehlou na pečení a potíráme polevou dokud se nevstřebá.

Domácí čokoládový koláč bezlepkový
Domácí čokoládový koláč bezlepkový

Necháme úplně vystydnout a pak koláč vyklopíme z formy. Můžeme zdobit čerstvým ovocem a smetanou.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist