Recept: Domácí pizza bez lepku
150 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX koupit on-line
1,8 g cukru
8 g čerstvého droždí
3 g soli
105 ml vody
15 ml olivového oleje
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Z trochy vlažné vody, droždí, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který smícháme se zbylými surovinami a vytvoříme vláčné těsto. Těsto necháme asi 10 min. odpočinout.
Poté roztlačíme do tenkého plátu na vysypaný plech. Povrch potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe surovinami, které máme na pizze rádi. Např. mozzarella, šunka, žampiony. Nezapomeneme na koření (bazalka, oregano).
Před pečením povrch zakápneme olivovým olejem. Pečeme na prudko při teplotě kolem 230 °C cca 6 minut. Ihned podáváme.
Varianta s vejci
Do varianty s vejci použijeme následující poměr surovin:
- 150 g bezlepkové směsi na pečení NOMIX Nominal
- 1,5 g cukru
- 6–8 g čerstvého droždí
- cca 90 ml vody
- 1,5 g soli
- 1 malé vejce
Dobrou chuť! ;-)
Přidat komentář