Recept: Mandlové rohlíčky
180 g bezlepkové mouky Nomix koupit on-line
20 g hladké kukuřičné mouky
80 g cukru moučka (vč. vanilkového cukru)
45 g vejce (menší celé)
80 g másla
40 ml(g) mléka
80-100 g mletých neloupaných mandlí
cca 3 g kypřícího prášku
250 ml mléka (na máslový krém)
30 g kukuřičného škrobu (na máslový krém)
100 g másla (na máslový krém)
80 g cukru moučka (na máslový krém)
hořká čokoláda na dochucení (na máslový krém)
rum na dochucení (na máslový krém)
kvalitní hořká čokoláda na čokoládovou polevu
Suroviny na těsto dobře prohněteme a necháme odležet v chladnu. Těsto natlačíme do rohlíčkových formiček (silikonových nebo dobře vymazaných). Děláme jen tenčí vrstvu – jednak těsto nabyde a také budeme slepovat dva kousky k sobě . Uvnitř by měla spíše zůstat „dutinka“. Pečeme při 160°C asi 12-15 min.
Slepujeme čokoládovým máslovým krémem, který si připravíme takto. Dobře utřeme máslo s moučkovým cukrem přibližně v poměru 1:1 (cukru raději méně, pokud chceme méně sladký). Do této hmoty pomalu vtíráme trochu kaše (hustého, vychlazeného pudinku) z mléka a kukuřičného škrobu. Přidáme takové množství, aby nám krém chutnal. Chuť doladíme přimícháním na vodní lázni změklé (ale ne teplé) čokolády a trochy rumu.
Povrch dozdobíme čokoládovou polevou.
Přidat komentář