Ryby

Citrónovo bylinkový losos s okurkovým dipem

Citrónovo bylinkový losos s okurkovým dipem

Nejsem moc velkým příznivcem ryb transportovaných přes půl světa sem k nám do vnitrozemí. Častěji si dávám domácí sladkovodní ryby než ty mořské, ale pokud se mi podaří natrefit na kvalitní kousek čerstvého lososa (volně uloveného, s alespoň částečně dohledatelným původem), neodolám. Pravdou ale je, že je to jen párkrát do roka. Lososa ráda kombinuji s citrusovou chutí a vůní, která podtrhne chuť jeho masa
Okoun

Okoun à la co dům dá

Hledáte způsob, jak připravit rychlé, chutné a zdravé jídlo? Zkuste Okouna. Okoun je velmi chutná ryba, navíc k její přípravě nepotřebujeme složité ingredience. Jídlo je bez lepku
Treska se špenátovým pestem

Treska s květákovým pyré a špenátovým pestem

I přes dlouhý název receptu se jedná o rychlé a velmi dobré jídlo. Rybí filety si z obchodu přineste již očištěné, ušetří vám to čas při přípravě, pyré a pesto máte hotové během několika minut. Jídlo se skvěle snoubí se sklenkou bílého vína
Kapr na bylinkovém másle

Kapr na bylinkovém másle v alobalu

Kapr nemusí být nutně pouze výsada Vánoc. Pokud vám tato ryba chutná, je možné si jej připravit kdykoli během roku, třeba v následující alternativě, tedy na bylinkovém másle a v alobalu
Pražma na fenyklu

Pražma na fenyklu

Pečené pražmy mohou být zajímavou alternativou na vánoční stůl, ale samozřejmě pro jakoukoli jinou příležitost. Díky použitému koření a zbytku ingrediencí si vytvoříte chutné a zajímavé jídlo, které je vhodné jako hlavní chod na oběd či večeři
Pikantní krevety s česnekovým máslem

Pikantní krevety s česnekovým máslem

Krevety nasekané na jemno, nebo připravované v celku. Budeme potřebovat 400 g krevet a další ingredience v receptu na vytvoření pikantního předkrmu, nebo samostatného chodu
Treska na pórku a česneku

Treska na pórku a česneku

Ryby jsou zdravé a je důležité jednou nebo dvakrát týdně sníst rybí maso. Může to být třeba filé na pórku a česneku dle následujícího receptu
Reklama
TOPlist