Recept: Vánoční kokosky bezlepkové
4 bílky
špetka soli
vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
150 g strouhaného kokosu
2 lžíce plnotučného tvarohu
čokoláda na vaření (lze vynechat)
Výroba tohoto kokosového zázraku je naprosto jednoduchá. Nejprve vyšleháme bílky spolu se solí do tuhého sněhu. Potom pomalu přišleháme vanilkový a moučkový cukr a následně jen lehce metlou vmícháme kokos a tvaroh. Tvaroh je zde velmi důležitý, díky němu budou kokosky krásně měkké.
Pomocí lžiček vytvarujeme malé hrudky, které vytvarujeme do špičky. Klademe ideálně na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 15 - 20 minut. Kokosky by měly mít žlutou až lehce růžovou barvu.
A protože dobrovolnosti se meze nekladou, můžeme nakonec kokosky namočit do čokolády, kterou si ve vodní lázni rozpustíme v hrnci. Pak už jen přeji dobrou chuť a krásné Vánoce!
Přidat komentář