Recept: Treska na pórku a česneku

Treska na pórku a česneku
Ryby jsou zdravé a je důležité jednou nebo dvakrát týdně sníst rybí maso. Může to být třeba filé na pórku a česneku dle následujícího receptu
Suroviny: 

800 g rybího filé z tresky

5 lžic olivového oleje

sůl

3 stroužky česneku

4 středně velké pórky

lžíce mouky Schär Mix B

petrželová nať

Rybu nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme slabě moukou a na oleji zprudka opečeme. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme dolní bílou část a volné zelené listy. Střední část pórku nakrájíme na ½ cm proužky a přidáme k opečené rybě.

Reklama

Přidáme hrubě nasekaný česnek a na mírném plameni spolu podusíme. Je-li třeba, podlijeme a dozahustíme Mix B rozmíchaném v trošce vody. Upravujeme krátce, aby se ryba nerozvařila.

Na závěr posypeme petrželovou natí. Jako příloha mohou být brambory nebo rýže.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Ludmila

Vypadá to výborně, škoda, že nemůžu ryby. Ale ostatním doma to určitě bude chutnat.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist