Recept: Treska na pórku a česneku
Ryby jsou zdravé a je důležité jednou nebo dvakrát týdně sníst rybí maso. Může to být třeba filé na pórku a česneku dle následujícího receptu
13.9.2012 Soňa Škeřík Komentáře (1)
Suroviny:
800 g rybího filé z tresky
5 lžic olivového oleje
sůl
3 stroužky česneku
4 středně velké pórky
lžíce mouky Schär Mix B
petrželová nať
Rybu nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme slabě moukou a na oleji zprudka opečeme. Pórek dobře omyjeme, odkrojíme dolní bílou část a volné zelené listy. Střední část pórku nakrájíme na ½ cm proužky a přidáme k opečené rybě.
Reklama
Přidáme hrubě nasekaný česnek a na mírném plameni spolu podusíme. Je-li třeba, podlijeme a dozahustíme Mix B rozmíchaném v trošce vody. Upravujeme krátce, aby se ryba nerozvařila.
Na závěr posypeme petrželovou natí. Jako příloha mohou být brambory nebo rýže.
Reklama
Komentáře
Re: Treska na pórku a česneku
Vypadá to výborně, škoda, že nemůžu ryby. Ale ostatním doma to určitě bude chutnat.
Přidat komentář