celer

Zelný salát

Zimní zelný salát

Skvělý vydatný zimní salát. Je plný vitamínů a vlákniny, báječně doplní dušené nebo pečené maso a samotný vydá i za plnohodnotnou lehkou večeři
Celerové hranolky

Celerové hranolky

Vynikající a zdravá náhrada klasických hranolek. Já sama celer v polévce dávám na stranu, ale tohle je lahůdka. Navíc nemusíte řešit, zda obsahují lepek, laktózu nebo sóju, jak je tomu např. u kroket
Vydatná rybí polévka

Vydatná rybí polévka

Rybí polévka, která je vhodná nejen na vánoční stůl, ale také jako samostatný chod. V polévce se nachází velké kusy dvou druhů ryb, zelenina a koření
Hustá cizrnová polévka

Hustá cizrnová polévka

Výborná polévka na zahřátí, ale pochutnáte si na ní také v teplejším období. Cizrna se považuje za nejkvalitnější luštěninu. Má jemně oříškovou chuť a připravovat ji můžete jako hlavní chod, do polévek, pomazánek, či salátů
Ragú z červené čočky

Ragú z červené čočky

Variace na známe boloňské ragú ve vegetariánském provedení. Červená čočka obsahuje spoustu železa a vlákniny a její příprava je velmi rychlá a jednoduchá

Dušené hovězí maso s dýní

Jídla z jednoho hrnce mají úžasnou výhodu snoubení chutí. Podzimní zelenina spolu s libovým masem ve voňavé šťávě je to nejlepší pro zahřátí v chladných podzimních dnech
Dietní svíčková s knedlíkem z polenty

Dietní svíčková s knedlíkem z polenty

Na svíčkové omáčce si můžete pochutnat i s dietním omezením. Omáčka není zahuštěná moukou a knedlík si vyrobíme z polenty
Zeleninový bujón

Zeleninový bujón

Recept na domácí zeleninový bujón. Příprava není nijak složitá a výsledek stojí za to

Minestrone (polévka)

Tato sytá a výborná polévka patřila údajně mezi oblíbená jídla již samotného Leonarda da Vinci. V Itálii se její složení trošku liší region od regionu a také ročním obdobím, ve kterém se právě vaří. Je totiž plná zeleniny a záleží na kuchaři, jakou do ní dá. Recept s bílými fazolemi je z Toskánska, z kraje, ze kterého slavný malíř pocházel

Pohanková bramboračka s houbami

Tuto polévku vymyslela moje maminka, když jednou přemýšlela, jak zdravě zahustit bramboračku, která jí právě bublala na plotně a tak do ní přidala hrst nebo dvě pohanky
Reklama
TOPlist